Achter de rug…

Vormselwerking 2019-2020

Info- en inschrijfavond – 9 oktober 2019 

De info- en inschrijfavond is alweer achter de rug. We schreven heel wat vormelingen in, 39 om precies te zijn. Ouders kregen uitleg en de vormelingen kregen info op maat. Ze leerden elkaar al even kennen en ook de tochtgenoten kregen de kans om zich even voor te stellen.
Kortom, een geslaagde eerste ontmoeting. Tot zondag 17 november!

Startdag 2019 (17/11/2019)

Het Vormsel is niet alleen zitten, luisteren en verhalen uit de Bijbel navertellen. Het is meer dan dat. Vandaag startten we met een kennismaking. Niet alleen onderling, maar ook een eerste kennismaking met de vormselbegeleiders, want zij zijn tenslotte de personen die met alle vormelingen aan de slag gaan en samen op pad gaan.

In de voormiddag konden de vormelingen al eens proeven van de startdag. Een kennismaking stond hierbij centraal. Na het middagmaal gingen we per vormselgroepje op stap. We leerden de parochie in al zijn facetten kennen. Zo gingen alle vormelingen langs bij de kerk in Bredene-Sas waar ze meer uitleg kregen over de werking van de kerk, acoliet zijn, …
Ook gingen ze langs de Ibis om hun werking te leren kennen. Daarnaast mochten ze ook eens proeven van de leuke sfeer bij de Chiro. Als allerlaatste kregen ze ook een bezinnende sessie waarbij we stilstonden bij ‘de brief van God’.

Na een geslaagde dag eindigden alle vormelingen met een bezinning. Onze dag kon niet meer stuk.

We zien jullie graag terug op zaterdag 7 december. Tot dan!