Vormsel Sint-Rikier Bredene-Dorp 2020

Lieve vormelingen, beste ouders

Via deze weg willen we jullie graag informeren over de organisatie van de uitgestelde vormselviering, op basis van de richtlijnen die we van het bisdom ontvingen. Gezien de grote groep vormelingen zijn we verplicht het vormsel in 2 groepen te laten doorgaan. Hierbij vindt u het juiste uur van het vormsel.

Uw zoon/dochter zal het vormsel ontvangen in de Sint-Rikierskerk  tijdens de viering van zondag 27 september om 11.00 u.

De eigenlijke vormselviering zal een beetje anders verlopen, uiteraard met respect voor de opgelegde maatregelen. Zo moeten we het aantal deelnemers tijdens de viering beperken, is er de mondmaskerplicht (voor +12) en het bewaren van de nodige afstand.

Zoals we jullie al eerder lieten weten kan slechts een beperkt aantal familieleden de viering bijwonen. Zo zal enkel de vormeling en zijn/haar gezin kunnen aanwezig zijn. De vormeling neemt plaats bij het gezin. Tussen de gezinnen voorzien we voldoende ruimte. Uitzonderlijk kunnen geen andere familieleden de viering bijwonen, dus ook geen peter/meter. We betreuren dit uiteraard zelf ook maar vragen dat één van de ouders deze taak op zich zal nemen tijdens de zalving.

Met het oog op de inrichting van de kerk vragen we jullie om ons, uiterlijk tegen 20 september, mee te delen hoeveel stoelen we moeten voorzien per gezin (inclusief vormeling). Wil hierbij misschien ook rekening houden met uw nieuw samengesteld gezin (plusmama, -papa, -broers/zussen). U kunt de deelnemers doorgeven via deze link: https://forms.gle/fnNFwrr5DUNgRDHJ9

Omwille van de beperktheid van het aantal aanwezigen in de kerk zal de viering dit jaar live gestreamd worden en te bekijken zijn via deze website en onze Facebookpagina.  Verder willen we nog meegeven dat de repetitie voor de vormelingen voorzien is op vrijdag 25 september om 17.00 u. in de Sint-Rikierskerk (Dorp).

De vormselvoorbereiding en -viering ziet er dit jaar een beetje anders uit. Toch doen we ons uiterste best om er, samen met jullie en de parochie, een mooi moment van te maken voor de jongeren.

Dank voor uw geduld en begrip in deze uitzonderlijke omstandigheden.
We wensen jullie alvast een mooi en veilig feest toe!

priester Nikolaas, Kevin, Stefanie & Kenzie